Bijkomende maatregelen De Berk

In de nacht van 8 januari testte een bewoner van leefgroep koraal positief op een zelftest. Het woonzorgcentrum neemt met onmiddellijke ingang bijkomende maatregelen.

In de nacht van 8 januari ontwikkelde een bewoner symptomen van covid-19 waarop de verpleegkundige een zelftest uitvoerde. Deze test was positief en de bewoner werd meteen in contactdruppelisolatie geplaatst. Een PCR-test volgt.

Bij de vervolgtesting van onze medewerkers op vrijdag 7 januari testte één van de 24 medewerkers alsnog positief. Zij testte op dinsdag 4 januari nog negatief en was nadien niet aan het werk in het woonzorgcentrum.

Om zowel onze bewoners als onze medewerkers extra te beschermen neemt het woonzorgcentrum bijkomende maatregelen, met onmiddellijke ingang:

  • Alle medewerkers dragen een faceshield wanneer zij de kamer betreden, behalve wanneer zij er enkel zijn om er even iets af te leveren (post, wasgoed, ...)
  • Alle bewoners dragen een mondmasker van zodra zij de kamer verlaten

Wij begrijpen dat het niet fijn noch makkelijk is om te vragen dat al onze bewoners een mondmasker dragen als zij hun kamer verlaten. Niettemin achten wij deze maatregel nodig om zowel onze bewoners, bezoekers als medewerkers maximaal te beschermen.

Wij roepen al onze bezoekers dan ook op om actief mee te werken en deze maatregelen strikt toe te passen bij het bezoek aan één van onze bewoners.

Al onze medewerkers doen hun uiterste best om het wonen en leven, de zorg en ondersteuning van onze bewoners zo veilig en normaal mogelijk te houden. Wij willen hen daarvoor ook via deze weg oprecht bedanken.

Gepubliceerd op zaterdag 8 januari 2022 11.20 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.