Collectieve screening De Berk

Een tweede medewerker testte positief op de vervolgtest van afgelopen vrijdag. Bovendien testte in de nacht van 9 januari een tweede bewoner van leefgroep koraal positief op een zelftest. Het woonzorgcentrum zal daarom op maandag 10 januari een collectieve screening uitvoeren.

Zaterdag 8 januari werd het woonzorgcentrum ervan op de hoogte gesteld dat een tweede medewerker van de groep die afgelopen vrijdag getest werd positief testte op covid-19.

Bovendien testte in de nacht van 9 januari een tweede bewoner positief op een zelftest. Deze bewoner verblijft intussen in contactdruppelisolatie.

Gezien de reële mogelijkheid dat naast leefgroep Parel ook leefgroep Koraal getroffen is, besliste het woonzorgcentrum om op maandag 10 januari een collectieve screening uit te voeren bij al haar bewoners, medewerkers en vrijwilligers.

Bedoeling is om op deze manier een exact beeld te krijgen van de huidige situatie in het woonzorgcentrum en op basis daarvan zo nodig de maatregelen of werking aan te passen.

Op zaterdag werden al een aantal aanpassingen in de werking doorgevoerd:

  • medewerkers dragen een faceshield wanneer zij de kamer betreden
  • medewerkers dragen een FFP2-masker
  • bewoners dragen een chirurgisch mondmasker wanneer zij bezoek ontvangen en/of hun kamer verlaten.

Bezoek in het woonzorgcentrum is niet verboden, maar wij vragen wel om in de komende dagen het bezoek enigszins te beperken. Volg ook steeds strikt alle voorzorgsmaatregelen wanneer je toch op bezoek komt.

Opgelet:

  • Gezien de huidige situatie zal de cafetaria gesloten blijven minstens tot en met dinsdag 11 januari.
  • Groepsactiviteiten worden voorlopig opgeschort en vervangen door één-op-één activiteiten
Gepubliceerd op zondag 9 januari 2022 13 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.