Resultaten vervolgtest parelbewoners

Op donderdag 6 januari kregen de parelbewoners die op maandag negatief testten een tweede PCR-test. Helaas testten 2 van hen bijkomend positief.

Jammer genoeg moeten we melden dat nu 8 van onze 13 parelbewoners positief zijn op covid-19.

Bij de twee bewoners die gisteren positief testten, werden ondertussen de voorgeschreven isolatiemaatregelen toegepast. Zij zullen dus tot zondag 16 januari in contactdruppelisolatie verblijven. De eerste positief geteste bewoners tot woensdag 12 januari.

Momenteel verblijft één van de positieve bewoners nog in het ziekenhuis, maar die stelt het intussen gelukkig goed.

Op basis van deze testresultaten werd de werking op leefgroep parel geëvalueerd. Omdat de huidige werking een beperkte verspreiding van het virus heeft opgeleverd, de isolatie van de eerste groep afloopt op woensdag en omdat een volledige omschakeling vlak voor het weekend niet evident is, is beslist om de huidige werking aan te houden: de positieve bewoners blijven dus afzonderlijk in contactdruppelisolatie.

De situatie op parel wordt dagelijks gemonitord en opgevolgd, ook in het weekend. Mocht schakelen alsnog nodig blijken, zullen we meteen actie ondernemen.

De 5 parelbewoners die op dit moment negatief zijn, krijgen een vervolgtest op maandag 10 januari. De medewerkers die er vorig weekend werkzaam waren, hebben vandaag een tweede PCR-test gehad. Wij hopen uiteraard op een gunstig resultaat voor beide testings.

Gepubliceerd op vrijdag 7 januari 2022 17 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.