Start voorbereidingen covid-vaccinaties

Deze week zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de covid-vaccinaties in ons woonzorgcentrum.

Op 3 december 2020 stelde de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid de vaccinatiestrategie COVID-19 in ons land voor. De bewoners en medewerkers in de woonzorgcentra krijgen hierbij absolute voorrang.

In de eerste fase zullen alle bewoners in Belgische woonzorgcentra worden gevaccineerd. Door de beperkte beschikbaarheid van het vaccin volgen de medewerkers pas in een latere fase.

De Vlaamse overheid werkt momenteel een vaccinatiekalender uit voor de woonzorgcentra. Dat wil zeggen dat wij op dit moment nog niet weten wanneer ons wzc aan de beurt komt. Wel zijn wij alvast gestart met alle voorbereidingen zodat wij meteen kunnen instappen van zodra het kan.

Al onze bewoners kregen op dinsdag 22 en woensdag 23 december een uitgebreide toelichting over het covid-vaccin en hoe de vaccinatie concreet in het werk zal gaan.

Voor iedere bewoner wordt een vaccin voorzien, tenzij de huisarts aangeeft dat de gezondheidstoestand dit niet toelaat. Bewoners die geen vaccin wensen, moeten zich hiervoor persoonlijk bij de directie uitschrijven, dit heet een 'opt out'-systeem.

Voor bewoners wiens medische toestand het niet toelaat om zelf deze keuze te maken, werden alle wettelijk vertegenwoordigers per brief aangeschreven.

Het vaccin dat aan onze bewoners zal worden toegediend is het Pfizer-BioNtech vaccin. Meer informatie over dit vaccin vind je hier:

https://www.wzcdeberk.be/het-pfizer-biontech-vaccin

Gepubliceerd op woensdag 23 december 2020 15.30 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.