Testresultaten tweede collectieve testing

Op maandag 17 januari vond een tweede collectieve testing plaats in het kader van de uitbraak in ons woonzorgcentrum. Helaas testten 4 koraalbewoners bijkomend positief. Alle andere geteste bewoners, medewerkers en vrijwilligers waren negatief.

Door de grote drukte bij het labo was het wat langer wachten dan gebruikelijk op de volledige testresultaten van maandag 17 januari.

Van onze medewerkers en vrijwilligers testte niemand nog positief. Ook in de leefgroepen Parel, Diamant, Smaragd, Saffier en Robijn werden geen bijkomende besmettingen vastgesteld.

Helaas is de leefgroep Koraal wel getroffen. Afgelopen maandag testten 4 van de bewoners bijkomend positief wat het totaal brengt op 7 positieve koraalbewoners. Deze bewoners verblijven in contactdruppelisolatie tot 10 dagen na hun positieve test, of langer indien zij dan nog ziek zijn. Ze worden verzorgd door een aparte covid-equipe.

De contactdruppelisolatie van de bewoners die eerder waren besmet, is reeds opgeheven of eindigt op donderdag 20 januari. Vanaf dan verblijven enkel nog de 4 koraalbewoners die maandag positief testten in isolatie.

De medewerkers die positief testten, zijn ondertussen allemaal hersteld en mogen weer aan de slag.

De vier koraalbewoners die afgelopen maandag negatief testten, worden op donderdag 20 januari hertest ter opvolging.

We kunnen niet stellen dat de uitbraak in ons woonzorgcentrum voorbij is, maar al bij al kunnen we zeggen dat de uitbraak ingeperkt blijft. De getroffen bewoners stellen het ook redelijk goed, wat ons hoopvol stelt voor het verdere verloop de komende dagen en weken.

Gepubliceerd op woensdag 19 januari 2022 13 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.