Tevredenheidsbevraging WZC De Berk

Hoe tevreden zijn onze bewoners over het wonen en leven in ons woonzorgcentrum? Wat zijn hun ervaringen en wensen over ons activiteitenaanbod en welke impact had en/of heeft covid-19 op hun welzijn?

In april 2022 interviewde ons intern enquêteteam onze bewoners over deze drie thema's:

  • Wonen en leven met en na covid-19
  • Activiteitenaanbod
  • Algemene tevredenheid

Het doet ons groot plezier dat onze bewoners over het algemeen erg tevreden zijn over hun leven in De Berk. Ook de impact die covid-19 had op het leven in ons woonzorgcentrum lijkt alweer bijna vergeten. En dat is maar goed ook!

Want met de tips en voorkeuren van onze bewoners wat ons activiteitenaanbod betreft, kunnen we vast en zeker vol enthousiasme aan de slag. Het leven van onze bewoners wordt weer als vanouds… maar met de actiepunten die we dankzij bevraging konden opstellen hopelijk nog net dat tikje beter!

Naar aanleiding van de tevredenheidsbevraging gaan we met volgende punten aan de slag:

  • (Nog) meer huislijkheid in de leefruimtes: ondanks de recente opfrissing en aangepaste inrichting geven onze bewoners aan dat de leefruimtes nog gezelliger mogen. Wij gaan zeker bekijken welke verbeteringen we hier nog kunnen doorvoeren.
  • Betekenisvolle activiteiten: onze 'less is more'-aanpak valt in de smaak van onze bewoners. Meer kleine leefgroepactiviteiten en één-op-éénactiviteiten in plaats van grote gezamenlijke activiteiten. De grootse gezamenlijke activiteiten worden zo een aanvulling op de basis van de kleinschaliger initiatieven in plaats van andersom.
  • Muziek- en familieactiviteiten: de grootschalige gezamenlijke activiteiten blijven wel zeker bestaan. De voorkeur van onze bewoners gaat hierbij naar muziek- en familieactiviteiten zoals we die vroeger deden.
  • Sport op tv én in het echt: de grootste nieuwkomer in de gewenste activiteiten is 'samen naar sport kijken op tv'. Wij bekijken hoe we dit kunnen doen bij grote sportevenementen zoals de Tour de France, het ek en/of wk voetbal, de olympische spelen enzovoorts. Zelf erop uit trekken voor een wandeling of met de duofiets blijkt uit onze bevraging ook een absolute topper! Wij zullen hier zeker rekening mee houden wanneer we één-op-éénactiviteiten inplannen.

Download hieronder de volledige resultaten:

Gepubliceerd op vrijdag 1 juli 2022 14 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.