Update besmettingen en maatregelen De Berk

Zoals eerder vandaag gecommuniceerd, had het woonzorgcentrum overleg met de noodplanner van Ziekenhuis Geel over de besmetting en genomen maatregelen in De Berk.

Ziekenhuis Geel steunt onze visie om het gelijkvloers extra te beschermen en alle bewoners daar in preventieve kamerisolatie te houden gedurende minstens één week.

Helaas moeten wij ook melden dat na de collectieve testing van de quarantaineleefgroep gisteren drie bijkomende bewoners positief zijn gebleken, waardoor het totaal momenteel op zes besmettingen ligt. Vijf bewoners testten negatief en op één resultaat is het nog wachten. Deze leefgroep blijft in strikte quarantaine met een aparte equipe die er de zorg en ondersteuning op zich neemt.

Gelukkig kunnen we eindigen met goed nieuws. We hebben de resultaten van de medewerkerstesten intussen gedeeltelijk ontvangen: al 34 medewerkers testten negatief en er zijn voorlopig geen positieve gevallen. De overige 22 resultaten verwachten wij morgen.

Wij willen iedereen bedanken voor hun steun in deze tijd en met erg veel nadruk al onze medewerkers die elke dag het beste van zichzelf blijven geven.

Gepubliceerd op vrijdag 7 augustus 2020 20.36 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.