Vermoedelijke uitbraak in leefgroep Parel

Zondagochtend 2 januari vertoonden drie van onze Parelbewoners symptomen van covid-19 waarop de verpleegkundige meteen een zelftest uitvoerde. Twee van hen testten positief.

De bewoners die positief testten zijn in contact-druppelisolatie geplaatst en dit tot minstens woensdag 12 januari.

Alle andere bewoners van leefgroep Parel worden vandaag nog getest met een antigen-sneltest. Testen hierop nog andere bewoners positief, worden zij ook in contact-druppelisolatie geplaatst.

De bewoners blijven zo veel mogelijk op de kamer en worden verzorgd met de nodige beschermende kledij. Er wordt hiervoor een aparte poule medewerkers ingezet.

Op maandag 3 januari zal onze CRA, dokter Verbruggen, ook een PCR-test uitvoeren bij alle parelbewoners, met een herhalingstest in de loop van de week.

Het bezoek wordt tijdens de testperiode beperkt tot 1 bezoeker per bewoner. De families van onze bewoners zijn hiervan al telefonisch op de hoogte gebracht.

Voor de andere leefgroepen blijft het wonen en leven, alsook de bezoekregeling ongewijzigd. Wij roepen evenwel op aan al onze bezoekers om zeer waakzaam te zijn en zich steeds aan alle voorzorgsmaatregelen te houden.

Gepubliceerd op zondag 2 januari 2022 11 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.