Verstrenging maatregelen woonzorgcentra

De Vlaamse Taskforce Zorg besliste op 23 juli dat alle Vlaamse woonzorgcentra een stap moeten terugzetten vanaf 25 juli.

Vanaf 25 juli mag bezoek enkel nog in open lucht of in een apart daartoe voorziene ruimte. Bezoek op de kamer is dus niet langer toegelaten. De uitzonderingen hierop, bijvoorbeeld bij palliatieve situaties, blijven wel gelden.

Bezoekers én bewoners respecteren steeds de sociale/fysieke afstand van 1,5 meter én zij moeten daarbij beiden een mondneusmasker dragen.

Nauw contact is in deze fase van (lokale) heropflakkeringen niet mogelijk, ook niet binnen de sociale bubbel. Het aantal personen van de sociale bubbel wordt bepaald door de Nationale Veiligheidsraad en blijft voorlopig dus 15 personen per week.

De werking van de cafetaria wordt behouden maar onder strikte voorwaarden:

  • gebruik van een mondneusmasker door bezoekers én bewoners
  • respecteren van de social distance

Voor woonzorgcentrum De Berk wil dit zeggen dat de bezoekregeling fase 3 moet worden teruggeschroefd.

Belangrijk!

Om ons aan te passen aan de nieuwe maatregelen en een nieuwe bezoekregeling uit te werken, zijn wij genoodzaakt om het woonzorgcentrum te sluiten vanaf zaterdag 25 juli tot en met maandag 27 juli.

Momenteel contacteren wij alle eerste contactpersonen om hen hierover in te lichten.

Ook voorzien wij opnieuw een informatiebrochure waarin je alles kunt terugvinden over de verstrengde fase 2. Alle informatie vind je op https://www.wzcdeberk.be/verstrenging-bezoekregeling-vanaf-28-juli.

Wij begrijpen dat dit moeilijk is voor al onze bewoners en bezoekers. Niettemin vragen wij nogmaals uw begrip en blijvende medewerking om te vermijden dat een algemeen bezoek- en uitgaansverbod moet ingevoerd worden.

Gepubliceerd op donderdag 23 juli 2020 23.51 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.